Personal Trainer op in het veld

juli 15, 2021 0 Door axtie

Personal trainer Wageningen

Sommige mensen denken dat een personal trainer iemand is die gewoon een programmahandleiding heeft geschreven over hoe te trainen, de oefeningen heeft gedaan en vervolgens heeft toegekeken hoe u trainde. Dat kan een deel ervan zijn, maar een personal trainer is iemand die uw lichaam heeft geanalyseerd en heeft uitgezocht wat uw grenzen zijn. Als uw lichaam bijvoorbeeld overgewicht heeft, is dat duidelijk voor de personal trainer, maar hij of zij zal ook manieren van trainen analyseren die ervoor zorgen dat u gewicht verliest.

Een personal trainer werkt niet alleen aan een specifiek deel van uw lichaam, maar analyseert ook uw totale lichaamsbouw als basis voor een trainingsplan. Als u te dik bent, zal de personal trainer u adviseren hoe u die extra kilo’s kunt kwijtraken. Als u te mager bent, zal de trainer u helpen op te bouwen voor u overgaat tot de meer intensieve onderdelen van het programma.

Het doel van de personal trainer is om u de vorm en kracht van een professionele atleet te laten bereiken. Wanneer u met een professionele trainer werkt, bent u bezig met een volledige lichaamstraining, waarbij alle belangrijke spiergroepen worden gebruikt. Is het geen wonder dat een bodybuilder zich ongelooflijk aangetrokken voelt tot de sportschool als personal trainer? U wilt niet de indruk wekken dat u de gewichten optilt.

Wanneer een trainer uw oefeningen voor u opsomt, weet hij of zij hoeveel gewicht u voor elke oefening aankunt en welke beperkingen u eventueel hebt.

Sommige mensen denken ten onrechte dat lichaamsbeweging alleen maar spieropbouw is. Wel, in sommige gevallen is dat zo, maar lichaamsbeweging zou een plezierig en ontspannend deel van het leven moeten zijn, gedaan omdat je je er beter door voelt dan alleen maar naar de trainer te gaan en ijzer te pompen. Vergeet niet dat je vandaag niet alleen traint, je bent ook je uithoudingsvermogen aan het verbeteren. Die twee zijn onafscheidelijk als je een professionele sporter wilt worden.

In het algemeen zal een personal trainer er zijn om alle aspecten van uw training te brengen tot waar het moet zijn. Dit omvat ook voedingsadvies als u een specifieke voedingsstof voor uw training wenst. Daarnaast houdt de personal trainer ook in de gaten hoe uw lichaam zich voelt en welke voedingsmiddelen u moet eten om dat te verbeteren.

Het punt bij het kiezen van een personal trainer is dat u zult werken met iemand die goed gekwalificeerd is. Zoek naar iemand die het fysieke niveau heeft van de professionele atleet die u wilt worden en die evenveel kennis heeft van het menselijk lichaam. Dit zal van cruciaal belang zijn om u te helpen het probleem van overtraining op te lossen.

Het beste aan professioneel advies inwinnen is dat je te maken krijgt met iemand die ook alle andere zaken kent. U krijgt te maken met iemand die meer te winnen dan te verliezen heeft dan uw huidige trainingsplan. Je hebt ook te maken met iemand die je kan vertellen wat je verkeerd doet, beter zelfs dan je coach of je vader.

Om de hierboven vermelde redenen zal een persoonlijke trainer de investering waard zijn wanneer u beslist over Bod eject Athletes.