Het verbeteren van voetbal

juli 15, 2021 0 Door axtie

Sporten voor kinderen

Lichamelijke gezondheid verbeteren en overgewicht voorkomen Nico Grow, inspannings- en sportfysioloog bij de Karolina Capitalsiebal Kliniek in Amsterdam, is gespecialiseerd in sportgeneeskunde en de ontwikkeling van kinderen: je eigen kind pijn doen is niet de weg die je moet bewandelen. Als vrijwilliger bij de Beweging voor een Gezondere Jeugd (Moonie) in Amsterdam krijgt hij de kans om nauw met kinderen samen te werken. De Moonie is een landelijk ondersteund project dat kinderen mogelijkheden biedt om regelmatig buiten te bewegen; deze mogelijkheden worden van dag tot dag geïntroduceerd. De kliniek is gevestigd in de Amsterdamse Noordamptonsus, die enkele van de mooiste, bosrijkste en heuvelachtigste gebieden van het land heeft. Het Ziekenhuis RoyalCentral is een goed voorbeeld van de Nederlandse gezondheidszorg in actie. Het is internationaal vermaard, met geavanceerde apparatuur en faciliteiten. Het Centrum Warner is een kliniek voor kinderen, gevestigd in de Vrije Universiteit, het oudste nationale academische medische centrum van het land. Het is ook een vertrouwd en gerespecteerd opleidingsinstituut, dat verantwoordelijk is voor vele studiebeurzen. Nico Grow overweegt zo snel te vertrekken en zegt dat het niet de heuvel was die beklommen moest worden, maar dat het de vaardigheden waren die beheerst moesten worden.

De plaatselijke kritiek en de tekortkomingen van Jacob zouden kunnen leiden tot een carrière in het acteren en de acteursopleiding op dit gebied: sommigen zeggen dat hij, omdat hij nog regelmatig sport, meer ruimte voor verbetering heeft en dat hij hopelijk een professioneel pad zal volgen. Ouders stellen dat Nico al uitmuntend zou zijn als hij zijn sportiviteit zou voortzetten. In sommige minderheidscritieken wordt Jacob een conformist genoemd, verwijzend naar zijn levensstijl en zijn sportkeuze. Sommigen vrezen dat Nico alle kans op een normaal leven heeft verkeken omdat hij nog thuis in de omgeving van zijn ouders zit.

Hij is zijn sportieve aspiraties ontstegen, want zijn spelcapaciteiten zijn zeker groter dan de mijne. Zijn successen en reputatie als voetballer zijn uniek, omdat hij een van de weinige Nederlandse voetballers is en een van de eerste zwarte spelers van zijn land.

Nico Grow overweegt om zijn carrière in Nederland af te sluiten door voor de Mediaopera Football League te gaan spelen. Hij wil echter ook de wens van zijn moeder in vervulling laten gaan. Zijn moederPassion, een ex-wielrenster, leed aan artritis, waardoor Nico niet aan wedstrijden kon deelnemen. Zij stierf tragisch in 2009. Nico gaf de familie een hart onder de riem door zich in te zetten voor deMovement for a Healthier Youth. De optimist heeft ondanks een druk beroepsleven na zijn afstuderen een carrièreswitch afgewezen.

Nico draagt ook de gouden en oranje pet van de Vallía del Sol, een team waarvoor hij geboren is om bekend te worden. Zijn liefde is inline te zien toen hij in de rust van de wedstrijd tegen FC Willem II de kleuren van de club aantrok. Nico geniet ook van de vele stekkers in zijn tenue en plaatst een bericht op de officiële website van de club waarin hij zegt

“Sport is al onze inspanningen en geduld waard. Zonder onze sportieve inspanningen zou deze aarde volledig verwoest zijn.”

Lees meer:
sportles kinderen